Dakkapel plaatsen: de stappen, maken & kosten

Het plaatsen van een dakkapel gebeurt doorgaans in 1 dag door middel van een hijskraan. Bij tradionele dakkapellen duurt de plaatsing ongeveer 1 week. Vind hier alles over dakkapellen bouwen, de plaatsing, de kosten en hoe de planning er uit ziet.

Hoeveel kost een dakkapel plaatsen?

Alle prijzen van de dakkapellen op de website zijn inclusief plaatsing. Deze hebben betrekking op prefab dakkapellen. Bij traditionele dakkapellen is het altijd maatwerk. Wij zullen op locatie een dakkapel maken en de situatie dus van tevoren ter plaatse moeten beoordelen.

Prijzen prefab dakkapel incl. plaatsing:
Offerte dakkapel van 2 meter rond de €3000,-
Offerte dakkapel van 3 meter rond de €4000,-
Offerte dakkapel van 4 meter rond de €5000,-

Prijzen traditionele dakkapel incl plaatsing:
Offerte dakkapel van 2 meter van €3500,- tot €4000,-
Offerte dakkapel van 3 meter van €4500,- tot €5500,-
Offerte dakkapel van 4 meter van €5500,- tot €6500,-

>> Bereken hier uw kosten

 

Traject van het plaatsen

Er wordt een aantal stappen uitgelegd hoe de planning en plaatsing van een dakkapel verloopt.

Stappenplan plaatsen prefab dakkapel:

  1. Nadat u via de website een offerte aanvraag hebt gedaan ontvangen wij een melding. Er wordt contact opgenomen door één van onze dakkapel professionals om een afspraak te maken om uw bouwplannen door te nemen.
  2. De specialist komt bij u thuis om uw wensen door te nemen, u te adviseren en de dakkapel in te meten. Op basis van deze gegevens volgt er een definitieve offerte.
  3. De fabricage wordt opgestart. Op basis van de offerte wordt de dakkapel gebouwd in de werkplaats.
  4. Er wordt een datum gepland bij goede weersvoorspellingen.
  5. De dag van plaatsing. Er wordt een uitsparing in uw dak gezaagd en er verschijnt een hijskraan op uw locatie om de prefab dakkapel van de trailer op het dak te hijsen (zie afbeeldingen). Deze wordt vervolgens op dezelfde dag waterdicht afgemonteerd.

> De duur van een prefab plaatsing is 1 dag.

dakkapel-plaatsing-1 dakkapel-plaatsing-2 dakkapel-plaatsing-3 dakkapel-plaatsing-4 dakkapel-plaatsing-5 dakkapel-plaatsing-6

Stappenplan plaatsen traditionele dakkapel

  1. Nadat u via de website het contactformulier hebt ingevuld ontvangen wij een melding. Er wordt contact opgenomen door één van onze dakkapel professionals om een afspraak te maken om uw bouwplannen door te nemen.
  2. De specialist komt bij u thuis om uw wensen door te nemen, u te adviseren en de dakkapel in te meten. Op basis van deze gegevens volgt er een definitieve offerte.
  3. Er wordt zo veel als mogelijk voorbereid in de werkplaats.
  4. Er wordt een datum gepland
  5. De dag waarop de plaatsing wordt gestart. Traditionele dakkapellen worden op locatie gemaakt. Dit kan voorkomen als er geen mogelijkheid is om met een hijskraan op locatie te verschijnen (bijvoorbeeld binnensteden, zoals het centrum van Amsterdam). Ook kan het dak zelf aanleiding vormen om te kiezen voor een traditionele constructie. De langere duur gaat vooral zitten in het plaatsen van een steiger/bouwplaats, het verplaatsen van bouwmaterialen naar het dak en het in elkaar zetten van de dakkapelelementen op het dak en de afmontage.

> Gemiddelde duur van een traditionele plaatsing, bouwen op locatie, is 1 week.

 

Vergunningen

Vaak is het plaatsen van een dakkapel vergunningsvrij, meestal is dit het geval bij een plaatsing aan de zijkant of achterzijde van het huis. U heeft dan geen vergunningskosten.

In enkele gevallen is er een bouwvergunning nodig. De kosten van een bouwvergunning zijn verschillend per gemeente. Gemiddeld liggen deze kosten rond de € 400,-. U kunt dit zelf controleren via omgevingsloket.nl

Punten zoals deze worden van tevoren zorgvuldig met u doorgenomen en mocht u dit lastig vinden, dan nemen Wij dit graag uit handen voor u. Meer informatie over vergunningen vindt u hier.

 

Plaatsing locaties in heel Nederland

Wij hebben al vele dakkapellen geplaatst in verschillende dorpen, steden en binnensteden. Hier zijn aparte pagina’s met informatie voor opgesteld:
Alkmaar
Amsterdam
Arnhem
Assen
Breda
Den Bosch
Den Haag
Den Helder
Eindhoven
Groningen
Haarlem
Heerhugowaard
Hoorn
Nijmegen
Rotterdam
Schagen
Utrecht
Zaandam
Zwolle

Veelal gaat het om prefab dakkapel plaatsingen, maar voor welke type dakkapel u ook in aanmerking komt, wij hanteren altijd de best passende en goedkoopste oplossing voor uw bouwplannen. Bereken uw offerte.