Dakkapel Groningen

“We leveren dakkapellen in Groningen, Haren, Zuidhorn, Bedum, e.o.”

Binnen 1 dag meer licht en ruimte toevoegen aan uw woning. U vindt hier de voordelen, informatie, tips en prijzen van een dakkapel in Groningen, Haren, Zuidhorn, Bedum, e.o.

Prijzen

Prijzen van dakkapellen worden bepaald door een aantal zaken zoals afmetingen, keuze van materiaal (kunststof, hout, keralit) en de afwerking. In 80% van de gevallen wordt er gekozen voor een kunststof of keralit dakkapel, omdat deze onderhoudsarm zijn en houtlook (keralit) niet van echt hout te onderscheiden is. Daarnaast zijn er verschillende opties op een dakkapel mogelijk die effect hebben op de prijs. Denk hierbij aan rolluiken, horren of het gebruik van bijvoorbeeld een draaikiepraam in plaats van een vast kozijn.

Prijs kunststof dakkapel: € 3.450,- incl. btw, afmetingen 2.00m (b) x 1.50m (h)
Prijs houtlook dakkapel: € 3.630,- incl. btw, afmetingen 2.00m (b) x 1.50m (h)
Prijs hardhouten dakkapel: € 4.140,- incl. btw, afmetingen 2.00m (b) x 1.50m (h)

Voor een goede indicatie van een scherpe prijs in Groningen:

>> Bereken hier uw kosten <<

Wij zijn met onze prijzen de goedkoopste in Nederland dus ook voor Groningen, Haren, Zuidhorn, Bedum, e.o.

Aanbieding Dakkapel-B
Inclusief btw

Kosten dakkapel model B
Voor € 4.975,-

Aanbieding Dakkapel-C
Inclusief btw

Kosten dakkapel model C
Voor € 5.797,-

Aanbieding Dakkapel-D
Inclusief btw

Kosten dakkapel model D
Voor € 7.217,-

Aanbieding Dakkapel-E
Inclusief btw

Kosten dakkapel model E
Voor € 7.935,-

Voordelen van een dakkapel

Een dakkapel laten plaatsen op uw woning biedt direct een aantal voordelen.

 • Binnen 1 dag een grote slaapkamer of hobbyruimte
 • Meer lichtinval
 • Meer ventilatie mogelijk
 • Verfraaiing van het dak
 • Hogere verkoopwaarde van uw huis

Prefab dakkapellen zijn dakkapellen die in de werkplaats in elkaar gezet worden. Deze dakkapellen kunnen snel worden geplaatst. Traditionele dakkapellen zijn dakkapellen die op locatie in elkaar gezet worden. Deze duren iets langer.

Traditionele of prefab dakkapel?

De keuze voor traditioneel of prefab hangt af van de bereikbaarheid van het dak. Als uw dak slecht is te bereiken door een kraan, dan zal er gekozen worden om een steiger op het dak te plaatsen waarop de dakkapel in elkaar gezet kan worden. Een voorbeeld van een slecht te bereiken dak is de binnenstad. We komen in ieder geval altijd even de situatie bij u opnemen zodat we dit goed kunnen inschatten. De plaatsing van traditionele dakkapellen neemt ongeveer 3 dagen in beslag. De plaatsing van een prefab dakkapel 1 dag.

De goedkoopste in Groningen, Haren, Zuidhorn en Bedum

Goedkoop wordt vaak geassocieerd met lage kwaliteit. Dit is vaak ook zo. Echter wij laten met onze dakkapellen zien dat goedkoop en top kwaliteit wel degelijk samen kunnen! Door onze lange ervaring in bouwwerkzaamheden hebben wij een uitgekiend netwerk opgebouwd waarin wij door de jaren heen er een (top)sport van hebben weten te maken om de prijs voor onze klanten te kunnen drukken. Zo kunnen wij gebruik van het beste materiaal en ervaren werklieden. Vooral door dit laatste punt ontstaan er nooit problemen tijdens en na de bouw, waardoor er voor ons extra kosten kunnen ontstaan. Bovendien zijn wij hierdoor in staat om een garantie van 15 jaar te hanteren. Door ook zaken tot in de puntjes voor te bereiden hebben onze klanten in Groningen de goedkoopste prijs:

 • Een krachtig netwerk en inkoopbeleid
 • Een scherpe controle op de geplaatste dakkapel
 • Ervaren, sportieve werklieden
 • Altijd bereikbaar voor onze klanten
 • Garantie van 15 jaar

Voordat de dakkapel wordt opgeleverd wordt deze nog eens grondig nagelopen aan de hand van onze checklist en uw offerte. Hierdoor klopt de dakkapel altijd en kunt u zich gaan richten op de nieuwe ruimte.

Vergunningen

Sinds 2010 zijn vrijwel alle dakkapellen vergunningsvrij. Toch is het zaak om dit altijd te controleren. Mocht u dit toch lastig vinden of kost dit u te veel tijd om uit te zoeken, dan helpen wij u hier graag bij.

Richtlijnen en tips voor vergunningen:

 • Een dakkapel aan de achterzijde/zijkant van de woning is vrijwel altijd vergunningsvrij
 • Platte daken zijn vergunningsvrij
 • In binnensteden zijn er soms vergunningen nodig
 • Aan de voorkant van de woning is soms een vergunning nodig
 • Afmetingen hoger dan 1.75m hebben soms een vergunning nodig

Mocht er wel een vergunning nodig zijn dan bedragen de leges meestal tussen de € 200,- en € 600,-. Deze prijs is afhankelijk van de gemeente waarin u woont.

Informatie over bouwvergunningen per gemeente:

Voor een online vergunningscheck kunt u het omgevingsloket bezoeken. Lastig? Wij helpen u graag. Neem hier contact op.

Groningen zakelijk

Door de hoge productiecapaciteit van onze fabrieken bieden wij ook interessante oplossingen voor gemeente, projectontwikkelaars en aannemers in en rond Groningen. Hierdoor hebben wij een korte leveringstijd en bent u bij ons dus snel aan de beurt. Bovendien bieden wij ook nog eens de gunstigste tarieven in Nederland, vaak wel 20-50% goedkoper. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem hier contact op.

Contact over uw dakkapel in Groningen e.o.

Uw naam*

Adres*

Postcode

Woonplaats*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Onderwerp

Uw bericht